DE TAVERTET AL PUIG DE LA FORÇA

1 Pla-del-CastellSortim de Tavertet pel carrer del mig, en direcció SO, pel camí més ample, entre els cingles i el camp d’esports.
2 MURALLA-A_001

Continuem per la pista principal i en el punt que la cinglera s’enlaira, a l’esquerra, podem deixar la pista per un corriol i anar a la muralla Ibèrica, des d’aquí podem anar resseguint la cinglera o tornar a la pista fins a la masia del Castell.
Un cop passada la masia arribarem al mirador del Castell, un cop passat el mirador continuarem per la pista fins arribar a un corriol a mà esquerra (indicat amb senyals de la Diputació).

3 tavertet_Instantánea-9_001Ens endinsarem corriol avall per unes escales de pedra fins arribar a un replà amb balmes a la dreta, marxarem per sota les balmes i per sobre un caminoi planer.

El caminoi porta a una escaleta es baixa i arribarem al peu del Puig de la Força, si pugem a dalt gaudirem de grans vistes a totes bandes.

IMATGES DE LA RUTA

DADES DE LA RUTA
Tipus de ruta Per fer a peu
Recorregut 6 km
Grau de dificultat Fàcil fins a la masia del Castell a partir d’aquí s’ha d’anar amb compte
Temps / Durada 3 h.
Accessos Fins a la masia del Castell es pot arribar amb cotxe, pista dolenta
Estat de conservació La pista principal és pedregosa i bastant dolenta per cotxes
Us Actual No
Senyalització Diputació de Barcelona
Indrets de gran valor Puig de la Força, hi havia existit un castell, atribuït a la família Tavertet, construït al segle XII sobre les runes d’un anterior. En queden algunes parets i una cisterna o presó. Els diferents corriols i miradors permeten vistes del Sot de Balà, el morro de l’Abella,…, totes elles d’una gran bellesa
Equipaments Mirador del Pla del Castell, sobre mateix del campanar de Sau
Recomanacions Precaució al tros final, doncs el camí transcorre pel damunt de la cinglera